De nou, la Fira de la Cervesa Artesana i del Rebost, aplega gran nombre de visitants i supera amb escreix les expectatives de l’organització.

Foto ambient plaça fira de la cervesa 2

Pardines va viure el cap de setmana del 13 d’octubre de 2018 la catorzena Edició de la Fira de la Cervesa Artesana i del Rebost de Pardines. Des de l’inici de la Fira ja es va veure la necessitat de no realitzar un monogràfic d’aquest producte, ja que l’objectiu de la Fira és potenciar el consum i la qualitat de la Cervesa Artesana, però alhora donar a conèixer els productes artesans de qualitat i de km 0 que es produeixen per la zona del Ripollès. Alguns dels productes en són: els embotits, els formatges, les herbes remeieres, el pa, etc.

La trobada pretén ser un espai pel gran nombre d’amants d’aquesta beguda de proximitat i de qualitat. Un punt on conèixer fabricants, marques, orígens d’aquest producte cada cop més extens a casa nostre però també fòrum de difusió i promoció d’un mercat i una cultura. Enguany, per tal de donar un salt de qualitat a la fira, s’ha realitzat un Tast de Cervesa, que ha anat de la mà del veí de Pardines Marc Capdevila, somelier i actual treballador al Celler de Can Roca. Amb més de 50 participants, el tast ha estat una activat molt ben valorada per al públic. Varen poder degustar un total de 6 cerveses d’arreu, totes elles molt diferents. El participant va poder endinsar-se en el magnífic món de la cervesa d’una manera pràctica i agradable.

Foto tast de Cerveses 6

L’organització creu que la Fira creix edició rere edició, i enguany es va poder comprovar amb la xifra aproximada de 400 litres de cervesa consumida i una valoració molt positiva de tots els expositors participants.

 

Com ja és conegut, la Fira de la Cervesa Artesana i del Rebost de Pardines, està dissenyada per dinamitzar la programació cultural i festiva del municipi de Pardines, amb: música en directe, àpats populars de la cuina tradicional catalana, danses tradicionals catalanes a càrrec d’esbarts dansaires de poblacions veïnes, activitats infantils per a fomentar la creativitat dels més petits, entre d’altres.

Gegants Sant Joan de les Abadesses

Foto Randallaires

Balls al concert vermut de la fira de la cervesaFoto dinar popular Fira de la cervesa 3

Foto Ballets Esbart Eudald Coma 2

Correfoc

Amb tot això, la Fira es pot dir que, un any més, s’ha consolidat en el calendari de tots els pardinencs i pardinenques, veïns i veïnes de la comarca i d’arreu. I en gran part gràcies a la col·laboració econòmica de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Pardines.

L’actuació ha tingut un cost total de 2.071,98€ dels quals 1.000,00€ han estat íntegrament subvencionats per la Diputació, és a dir una aportació del 48,26% del cost. Per contra, l’Ajuntament de Pardines ha aportat 1.071,98€ de recursos propis, suposant una aportació del 51,74%.

 

logo ajuntament weblogo diputació de girona