Benvinguts a Pardines, on la natura et fa sentir viu!

Aquí, a Pardines, on acaba la carretera, però on comencen a realitzar-se tots aquells nostres somnis acompanyats d’emocions, sentiments i passions. Poder gaudir en aquest marc incomparable, en solitud o bé acompanyat amb la família o amistats, d’ascensions als seus dos balcons més alts com són els cims del Taga i Puig Cerverís és propi d’aquells que perceben la força interior de la natura.

El primer, que es lliura com a mirador natural, d’est a oest, del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. O bé el segon que, amb les seves magnífiques vistes a la Vall de Ribes, regala a tot excursionista que, després d’iniciar el seu camí a la Plaça del Pedró del poble i carregat amb l’aigua fresca de la Font de Can Ferrer, ha travessat els prats i les pastures prop de l’emblemàtic Tost i s’ha endinsat en l’acollidor bosc de Pardines per assolir amb satisfacció el seu objectiu. És des d’aquí dalt que, amb infinita plenitud, s’endevinen els múltiples camins i corriols i ens ofereix amb inacabables possibilitats l’entorn de Pardines.

Pardines també ens descobreix l’Església de Sant Esteve i l’Ermita de Santa Magdalena de Puigsac i ens presenta el seu romànic, patrimoni arqueològic i arquitectònic de la cultura.

Poble amb iniciativa pròpia, amb entitats com el Centre Excursionista Vall del Segadell o la mateixa Genciana, amb la celebració d’esdeveniments esportius com l’Esquella aconsegueix transmetre a qualsevol visitant aquell vincle tan especial que uneix la muntanya, la natura i la terra amb l’home.

Poble que tampoc oblida la fonda arrel de les seves tradicions i festes populars… Les Farinetes (febrer), les Pasqüetes (abril), la Festa Major i l’Esquella (agost) i la Fira de la Cervesa i el Rebost (octubre) són una bona mostra d’aquelles celebracions que tots els pardinencs, des dels més grans als més menuts de la casa aprofiten per gaudir d’allò més.

I és així com, per tots i cada un d’aquests motius, el poble de Pardines s’obre de bat a bat i satisfà a tot visitant que cerca alguna cosa diferent i que no ha sabut trobar més enllà.